"Jag är nöjd"

 

Bild föreställande: linje pil

Bild föreställande: portköpare

 

Thomas är egenföretagaren som säger vad han tycker. Efter att ha provat på att arbeta som fabriksarbetare och smed direkt efter grundskolan så gick han till sjöss som 17-åring med början som ljungman och slutat matros.

 

Efter denna period var det dags att prova på livet som asfaltsläggare. Några år senare drog Thomas till USA och arbetade framgångsrikt som bilhandlare i ett par år. Med startkapital återvände han till Sverige, skaffade familj och etablerade sig i entreprenadbranschen.

 

Idag driver Thomas och hans fru Camilla WEHAB med maskinpark som bl. a omfattar, hjullastare, grävmaskin, grävlastare och lastbil. För att kunna få bra ekonomi i egen rörelse måste man se till att service och reparationer blir gjorda snabbt och effektivt. Hösten 2011 bestämde sig därför Thomas att med hjälp sin medhjälpare Marcus att rusta upp och isolera 100 m2 för att få ett bättre ytor att arbeta i.

 

När ombyggnationen var klar våren 2012 så bestämde de sig för att byta ut de gamla oisolerade träportarna. Thomas ville ha portar som tål tuffa tag och kom fram till att det fick bli portar konstruerade för industriell användning, ömtåliga grejer som lätt går sönder är inte hans stil. Thomas hade hört talas om att det fanns ett företag i Överlida som gjorde bra portar till vettiga priser och ringde därför Örjan på Överlida Port & Svets AB.

 

Thomas har god erfarenhet av byggnation men Örjan tyckte att han likväl kunde komma förbi och på plats diskutera fram bästa lösning så som han ofta gör när kunden finns i Västsverige. Den beslutsamme företagaren ville ha underhållsfria portar som skulle öppnas utåt då det allt som ofta finns en hel del prylar framme inne i lokalen. Fönster var ett krav för att få ljus och se vad som händer på gårdsplanen.

 

Örjan tog mått och skickade dagen därpå en offert på 2 st galvaniserade portar i storlekarna bredd 3930 x höjd 3700 mm och den andra i storlek 3600 x 3700 mm med tillhörande karm. En praktisk gångdörr med monterat låshus var inräknat enligt önskemål. Isoleringsglas av typen B-4-12 var självklart i detta fall. Örjan erbjöd även Thomas montering till fast pris vilket uppskattades då bägge varit med om hur det kan bli när de anlitat företag på löpande räkning.

 

Efter tre veckor ringde Örjan och frågade om han kunde skicka två montörer för att montera portarna. Leverans och montering blev avklarat måndagen den 25/6 2012.


Ett år senare stannade målarmästare Blomberg, som bor 3 km längre bort, till på gatan utanför garaget. "Dom ser bra ut dom där portarna, jag skulle nog också behöva byta några av mina" sade han genom den nervevade fönsterrutan. "Det är bara att ringa Örjan på Överlida Port & Svets" svarade Camilla medans Thomas skrattade.

 
 

INGET OKLART

 

 

 

 
Bild föreställande: linje pil liten